Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки урок може да бъде интересен, ако го разказва важен за теб човек

БНР Новини
Фондация „Подарете книга“ създава инициативата „Пътуващо училище“ за децата от институции, които изостават в своето обучение. С помощта на доброволци те ще могат да получат онази загриженост, която всеки родител дарява на своето дете в края на деня. Дори и само с въпроса: „Какво се случи днес в училище?“
 Благовеста Пугьова е председател на фондация „Подарете книга” и е номинирана за наградата „Човек на годината“ през 2016 за системната си грижа за децата, настанени в институции. Тя разказва, че личната връзка в „Пътуващо училище“ е изключително важна, тъй като дори най- интересната книга губи своя смисъл, когато няма кой да я прочете с теб.
Така възниква и кампанията „Подари време“. Тя запознава деца от социални институции с техните нови приятели (ментори), които не просто им помагат с уроците, но придават и смисъл на наученото с конкретни житейски примери.
 Защо подареното време понякога може да бъде безценно и как всеки може да стане част от кампанията „Пътуващо училище“?- чуйте в прикачения файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени