Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двегодишно дете е в кома след жесток побой, арестувана е майка му

| обновено на 10.02.17 в 14:44
Снимка: БГНЕС

Двегодишното момченце, което беше прието в реанимацията на столичната болница "Пирогов" след тежък побой, е в кома. Това съобщиха пред "Хоризонт"от лечебното заведение. 
Детето е постъпило в "Пирогов" вчера в ранния следобед, когато е било докарано от "Спешна помощ" от Ихтиман. След проведения преглед в института "Пирогов" лекарите подават сигнал до полицията, която в Ихтиман арестува майката на детето - 22-годишна жена, тъй като има съмнения за нанесен от нейна страна побой. Д-р Пседерски, който е началник на детската хирургия в "Пирогов", уточни:
Детето - Васил, на 2 години, е прието вчера в нашата противошокова зала, доведено от екип на "Бърза помощ", в коматозно състояние. Направени са му съответните изследвания- скенер на главен мозък, на което е установена фрактура.
Разследването по случая продължава. По него работят служители от Районното полицейско управление в Ихтиман, както и от Областната дирекция на полицията в София. 
Източници на "Хоризонт" твърдят, че през 2015-та година, месеци след раждането, майката на детето е била с отнети родителски права отново заради побой над Васил.

Подробности чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна