Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорци не познават депутатите от региона или знаят само имената им

Снимка: БУЛФОТО

Колко често хората от даден регион имат възможност да общуват с народните представители и да обсъждат с тях местните проблеми? Познават ли избирателите в Старозагорско техните депутати?

Анкета за предаването "12+3" показа, че старозагорци или съвсем не познават депутатите, които са избрали да ги представляват в Народното събрание, или само са чували едно или друго име. Някои се сещат за депутати от предишни парламенти.

Кореспондентът на БНР в Стара Загора Венелина Попова потърси отговор и от местните политически централи за честотата на посещенията на депутати в избирателните им райони, което често служи като оправдание за отсъствие от парламентарната зала. Повод за темата е неотдавна изразено публично мнение на депутата от ДПС Йордан Цонев, според когото колегата му Делян Пеевски, народен представител от Старозагорския регион, не присъствал на пленарни заседания, защото предпочитал да се среща със своите избиратели.

Георги Гьоков от БСП и Димитър Танев от Реформаторския блок представиха коректна статистика за приемните, които са организирали през своя мандат с избиратели от различни общини в региона.
Репортерската проверка и коментара на Венелина Попова можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени