Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Редно е да има освежаване в листите

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

За зло или за добро в голяма част от листите има присъствие на традиционни политически играчи или състезатели. Това, че има вид освежаване с хора, които до момента не са били в политиката, хора от изкуството, лично аз подкрепям. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ в Габрово и 23-ти МИР в София:

При нас няма видим някакъв стремеж да се представим за нещо радикално различно от това, което сме били вчера, и да си сменим изцяло външния вид. При левицата такъв стремеж е видим, защо това е така, е отделна тема на разговор. От друга страна, не е съвсем редно с един и същи състав да се явяваме на всички избори, редно е да има освежаване и от гледна точка на всяка от листите. Редно е парламентът да има малко по-голяма чувствителност на тема култура. Това може да бъде окачествено като нещо добро.

Дончев изрази мнение, че служебното правителство е под натиск:

Дори и докладът от ревизията изглеждаше чисто като жестомимика и говор като човек, който е накаран да го направи, и не ми звучеше с особен ентусиазъм. Кръгът сред заподозрените е много малък, все пак виждайки какъв е и профилът на кадровата политика, която провежда служебният кабинет, няма как посоката да не е една – Социалистическата партия.

Цялото интервю с Томислав Дончев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна