Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90 процента от българските компании са уверени в растежа си през следващите три години

Снимка: интернет

Стабилността на еврозоната, геополитическите рискове и слабият икономически растеж са сред основните заплахи, които виждат бизнес лидерите в България. Това сочи проучване на компанията "Прайсуотърхаус Купърс". Потенциалното увеличение на данъците и липсата на работна ръка също притесняват предприемачите в България, сочи още проучването.

Промените, настъпващи заради все по-бързо развиващите се технологии, променят бизнес средата, коментира Божидар Нейчев от "Прайсуотърхаус Купърс", като изтъкна:
Предизвикателствата, които имаме с работната ръка – съвсем различни хора много скоро ще ни трябват или вече ни трябват. Дали ги има на пазара – голям въпрос?

Въпреки външните и вътрешните рискове 90% от българските компании са уверени в растежа си през следващите три години: След като има правителство, три месеца ще се чудим кое точно правителство – тоест една година, която няма да бъда много ясна каква е, но въпреки това много позитивизъм – така Нейчев обобщи очакванията на бизнес лидерите в настоящата година на избори у нас.

Проучването е направено сред 103-ма ръководители на компании. Повече от половината са в сферата на потребителските стоки и услуги. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна