Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов отпадна в квалификациите на гюле на еврошампионата в Белград

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

Георги Иванов отпадна в квалификациите на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в зала в сръбската столица Белград. Националният рекордьор в дисциплината Иванов преодоля 18.94 метра в първия си опит, след което направи два фаула. Така той завърши на 20-о място от 23 участници, като остана далеч от  квалификационната норма от 20.50 метра.

С най-добър резултат във финалната осмица влезе защитаващият титлата си Давид Щорл (Германия), който постигна 21.16 метра още в първия си опит. Силен резултат направи и 19-годишният световне първенец за юноши Конрад Буковецки (Полша), който завърши втори в пресявките с 21.06 метра.

Общо шестима гюлетласкачи преодоляха нормата, като сред тях с 20.52 метра петото място раздели в квалификациите българинът Цанко Арнаудов, който обаче се състезава за Португалия. Европейският първенец на закрито от Гьотеборг 2013 и вицешампион в Прага преди две години Асмир Колашинац се провали в квалификациите. Голямата надежда на домакините за отличие остана 11-и с 19.96 метра и не успя да влезе за 3 сантиметра сред осемте най-добри, които продължават борбата за медалите в следобедната сесия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна