Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Малинов: Добре е още отсега България да има позиция по "Бялата книга" за развитието на ЕС

Снимка: БГНЕС

Добре е още отсега България да има позиция по т.нар. "Бяла книга" за развитието на Еврозъюза, макар за момента по петте предложения да се изказват само мнения на различни политици, заяви в предаването "Неделя 150" евродепутатът Светослав Малинов.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представи няколко идеи за бъдещия път на общността, които включват: запазване на сегашното положение, Европа да остане само като единен пазар, всяка държава да преценява в кои политики да участва, да се премине към пълна федерализация или Европейският съюз да засили ефективността си, но да отговаря за по-малко неща.

Никакво решение не е взето и е хубаво България да има позиция и то веднага, защото, според мен, ние като държава и като народ имаме много ясен сценарий – дълбоко интегрирана Европа, в която наистина се прави опит да се създават нови пространства и политики, в които да се включват всички, заяви Малинов.

Евродепутатът смята, че  за да може България да бъде част от групата на привържениците на федерализацията, която според него е най-добрият път за страната, тя трябва да стане част от еврозоната. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна