Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оживени дискусии в САЩ предизвиква внесеният от републиканците в Конгреса план за промяна в достъпа до медицинска помощ в страната - т. нар. "Обамакеър".
"Лос Анджелис Таймс" пише, че законодателната поправка на Закона за достъпна здравна помощ ще ореже милиарди долари федерална помощ, която позволява на държавата да обхване милиони бедни хора, които допреди това нямаха здравни осигуровки.

Под заглавие "Безславният край на Европа" гръцкият в. "Вима" пише, че 6 март 2017 г. ще остане в историята като деня, в който четири европейски държави са обявили края на голяма Европа 60 години след учредяването на Европейските общности през 1957 г. от шест страни на стария континент. Гърция трябва бързо да разбере новата реалност, която е много по-сложна от предишната, да види какво е новото, което се формира и да осъзнае, че се задават големи, критични и трудни решения на близкия хоризонт, отбелязва вестникът. 

Сръбската преса акцентира върху резултатите от посещението на Федерика Могерини в Западните Балкани, представени вчера в Брюксел. Според Върховния представител на ЕС за външната политика Балканите лесно може да се превърнат "в шахматна дъска за задкулисни игри на великите сили".

Евросъюзът създава единна щаб-квартира за координиране на военни операции, съобщава германското списание "Der Spiegel" по повод взетото в Брюксел от министрите на отбраната на страните-членки решение. До няколко месеца новият център ще координира тренировки и обучение на армиите в Мали, Сомалия и Централна Африка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени