Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яна Огнянова: Жената е странно животно

Всеки от нас се ражда с мисия, но най-важното е да бъдем добри

БНР Новини
Снимка: Кирил Чобанов

Няма нищо случайно при Яна Огнянова - избира да поеме по пътя на актьорската професия след първия „Оскар” на Джулия Робъртс и красивите й сълзи. Иначе произхожда от актьорска фамилия, в която и майка й и баба й са актриси, а дядовците са музиканти.
Моноспектакълът „Жената е странно животно” в тандем със Здрава Каменова променя творческия път на Яна - след 3 години митарстване по българските сцени от няколко месеца е постоянно във фокуса на прожекторите. Не е случайно. Актрисата е част и от професионална група за импровизационен театър ШиЗи Про заедно със Златин Цветков и други колеги, които много обича. На снимачната площадка Яна се изявява в „Под прикритие” и „Етажна собственост”, където е кметицата Сандъкова.
Със забавна импровизация в „Третият в студиото” Яна Огнянова разказва за прословутата си роля на т.нар. мъртва неандерталка в чуждестранна продукция, както и за трудния период в живота си, в който очаква обаждане за роля и накрая взема живота в ръцете си, за да разбере, че това е верният ход.
И като капак на всичко хубаво в тази лична история - Яна Огнянова е сред щастливките, които имат стабилното рамо на съпруг и баща на децата й. Това е операторът Филип Маринов.
Къде са предизвикателствата пред актьорите в България? Кой избира мисията ни? Как да продължим, когато ни е трудно и кой има честта да разпознава истинската жена или да срещне истинския мъж - чуйте отговор на тези и други въпроси в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна