Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джак Сок препъна Григор Димитров по пътя към осминафиналите в Индиън Уелс

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров приключи участието си натенис турнира с Индиън Уелс. Българинът загуби в третия кръг от Джак Сок с 6:3, 3:6, 6:7. Така българинът не успя за първи път в кариерата си да стигне до осминафиналите на надпреварата от сериите "Мастърс 1000".

Най-добрият ни тенисист поведе в първия сет и проби подаването на американеца за 3:1. Сок опита да върне пробива при 2:4, но Димитров не позволи. В деветата игра за този сет Григор Димитров отново неутрализира опитите на противника си и го спечели за 43 минути.

Във втората част мачът вървеше 3:3 до шестия гейм, когато Димитров позволи на противника си сравнително лесно да му вземе подаване, а също така и без особени трудности да стигне до 6:3.

В третия сет Димитров пак започна мощно и поведе с 3:0, като първата част я спечели на нула, след това проби при четвъртата си възможност и отново спечели подаването си, за да поведе с 3:0. Със силен начален удар Джак Сок успя да върне пробива при 3:4 при петата си брейк-възможност. После затвърди преимуществото си за 4:4 и се стигна до тайбрек. Там Григор Димитров имаше възможност да вземе мача, но при 7:6 вместо да спечели още точка, той даде три последователни на противника си и загуби срещата.

Това е трета загуба за първата ни ракета от 4-те мача срещу американеца.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна