Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквайте Мюзик пойнт

Денс тракове набират скорост в поп класациите от двете страни на Атлантика

| обновено на 17.03.17 в 09:10
The Chainsmokers & Coldplay
Снимка: Vevo

След феноменалния Ед Шийрън по популярност в класациите тази седмица са денс дуетът "Дъ Чейнсмокърс". Момчетата, които стоят зад Closer - една от най-популярните песни на миналата година, присъстват едновременно с два хита в Топ 20 на американските и британските поп станции. Paris и дуетът им с "Колдплей" Something Just Like This са важна съставка от саунда на станциите.

Несъмнено Алекс Пал и Дрю Тагарт ще бъдат едни от претендентите за артисти на лятото, особено с предстоящото издаване на дебютния им албум Memories: Do Not Open (излиза на 7-и април) и последващото турне в Щатите, което ще включва оркестър.

Дуетът от Ню Йорк продължава да залага на иновативност, придържайки се към визията на мениджъра си – Адам Алпърт - мениджър на лейбъла им Дисръптър Рекърдс. Наскоро в интервю за "Билборд" той подчерта, че "Дъ Чейнсмокърс" се вписват в най-значимите тенденции на поп сцената – смесването на стилове и представянето на текстове, в които аудиторията може да се припознае.

Освен Алекс и Дрю в поп чарта има и други добре познати посланици на денс жанра. Кайго звучи в поп станциите на Щатите и Острова с дуета си със Сълина Гомез It Ain’t Me , както и Зед и Алесия Кара със Stay. Мартин Гарикс също се вписва с дуета си с Дуа Липа Scared to Be Lonely – в Топ 30 на Америка.

Няма как да пропуснем и Slide на Калвин Харис с участието на Франк Оушън и Мигос – топ дебют в мейнстрийм изброяването на Щатите и №10 на Острова. Парчето успя да се настани и в ефира на американските станции за арендби и хип-хоп музика. През 2012-а Харис бе на тази територия и като гост на We Found Love на Риана.

За още от саунда на седмицата слушайте Мюзик Пойнт. Приготвили сме ви новото на Джейсън Деруло, Туенти Уан Пайлътс и Лорд.

Ще ви кажем кои са трите най-популярни песни в радиоефира на Америка и Великобритания и кои са основните претенденти за отнемане на шампионската титла от Ед Шийрън.

Слушайте Мюзик Пойнт по Радио София в петък от 20 часа и в събота от 13.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна