Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Франкофоли" - кулминация на събитията по повод Международния ден на франкофонията

Снимка: francofoliesbg.com

Международният ден на франкофонията отваря широко вратата на различни инициативи в Благоевград, чиято кулминация и тази година безспорно ще бъде третото издание на музикалния фестивал "Франкофоли", възстановен след 20-годишно прекъсване.

Само две години след възстановяването си фестивалът "Франкофоли" се превърна в музикалното събитие на годината в национален мащаб, сподели за предаването "Преди всички" Христина Шопова, заместник-кмет по културата.

Вече са известни и първите имена, които ще взривят емоционално сцената - Имани и Паров Стелар. Сцената тази година ще бъде на огромния терен от бившите казарми, върху който Общината ще изгради зелен оазис, за да посрещне своята вярна франкофонска публика.

Преди два месеца кметът на Благоевград Атанас Камбитов стана член на Световната асоциация на кметовете франкофони, което още повече утвърждава областния център като незаобиколимо място на франкофонското движение.

За усещането за празничност в Езиковата гимназия "Академик Людмил Стоянов" и новините около предстоящия фестивал чуйте от репортажа на Кети Тренчева в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна