Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Разговорите за отношенията Великобритания – Европейски съюз трябва да почакат. Това е заявил френският президент Франсоа Оланд на Тереза Мей, пише "Индипендънт". Според Оланд първо трябва да се уредят условията за излизането на страната от ЕС. Вестникът определя това като нов удар по плановете на британския премиер, както и че след разговора с Оланд стратегията на Мей за напускането на ЕС е рухнала.

"Няма права без задължения", пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирайки интервю на германския финансов министър Волфганг Шойбле. В него той призовава държавите от Европейския съюз да бъдат сплотени, и посочва, че Великобритания "ще използва специфичните интереси на отделните държави, за да ги противопостави една на друга".

"Няма отговор от Тилърсън на общо три въпроса", пише вестник "Стар" по повод посещението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Турция. Това са въпроси за оказваната от САЩ подкрепа за сирийските кюрди, искането за екстрадиция на мюсюлманския проповедник Фетхуллах Гюлен, както и във връзка с ареста в САЩ на водещ банкер от турската банка Халкбанк.

Европейската работна група не е дала зелена светлина и е оставила без отговор въпроса кога представителите на кредиторите на Гърция ще се завърнат в Атина, за да стане възможно постигането на споразумение за финансиране на страната, съобщават гръцките вестници. "Времето притиска заради необходимостта от споразумение", обобщава "Нафтемборики". "Гърция върви към колапс, сметката набъбва", алармира вестник "Вима".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени