Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на "Обединени патриоти" на първа среща в централата на ГЕРБ

ГЕРБ призовават държавният глава Румен Радев да вземе отношение по продължаващото безпринципно кадруване от страна на служебния кабинет

| обновено на 31.03.17 в 13:24
Волен Сидеров дава изявление пред медиите
Снимка: БТА

След консултации в централата на партия ГЕРБ двама от лидерите на "Обединени патриоти" обявиха, че разговорите за евентуална коалиция за съставяне на правителство продължават следващата седмица. Разговорите бяха много общи, честитихме си резултатите, уточни Красимир Каракачанов:

За програмите не сме говорили. Тепърва предстоят, започват разговорите. Това беше много общ разговор, така да се каже следизборен.


Волен Сидеров определи срещата като среща за поздравления: 

За успеха, който спечелиха ГЕРБ. Те са първа сила, това е безспорно и оттук нататък те имат законното право да канят, да предлагат.

Следващата седмица със сигурност ще има продължение, допълни Сидеров:

Ако има реална възможност да се върши нещо и да се свършат някакви неща, трябва да имаме тази възможност. Всеки трябва да направи компромис, ако решим, че трябва да вършим нещо. Ако ги облекчим (разговорите - бел. ред.), може да не са толкова тежки. Няма много време за губене, страната не трябва повече да стои в едно междувластие. 

Валери Симеонов не посочи теми на разговорите. От ГЕРБ също не излязоха с информация. Без отговори останаха въпросите за сътрудничество с "Воля" на Веселин Марешки, както и дали става въпрос за коалиция, включваща и БСП. Не е ставало дума за министерства, твърдят участниците в срещата от страна на "Обединени патриоти".

Междувременно от ГЕРБ призоваха служебното правителство да спре всички политически уволнения и назначения. В съобщение от ГЕРБ припомнят, че са партията, спечелила парламентарните избори и призовават държавният глава Румен Радев да вземе отношение по продължаващото безпринципно кадруване от страна на служебния кабинет.

Освен поздравленията, които получихме, до този момент нито един човек извън страната не ме е попитал какви са ни плановете за бъдещо правителство, написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Решенията на партия ГЕРБ не се подлагат под съмнение, защото ние последователно, в два мандата се доказахме като отговорен и сигурен партньор на ЕС и НАТО. Приемам с усмивка и като първоаприлска шега всички останали твърдения, допълва Борисов.

Изказванията на Красимир Каракачанов и Волен Сидеров може да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна