Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че е задължително връзките между страната му и ЕС да бъдат преразгледани, пише вестник "Хюриет". Йълдъръм добавя, че напрежението между Анкара и Брюксел струва повече на ЕС отколкото на Турция.

От днес е в сила пълно прекратяване на огъня в Донбас, съобщава руският "Взгляд". Украинският президент Петро Порошенко вече си приписа заслугата за това примирие, станало известно като "великденско", пише изданието и допълва, че инициативата за него всъщнот е на европейските преговарящи в Минската контактна група и на мисията в Украйна на ОССЕ.

Американците са жертва на антируската пропаганда, смята говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, пише "Российская газета". Нещата са стигнали до пълен абсурд, посочва вестникът и цитира думите на Песков, че не малко американци смятат, че руските хакери са проникнали във всеки хладилник, ютия и други домакински уреди.

Сенаторът републиканец Марко Рубио съобщи, че е имало хакерски атаки срещу бивши членове на предизборната му кампания миналата година и през последните дни, пише "Вашингтон Поуст". Рубио допълва, че атаките са дошли от IP адреси от неизвестно място в Русия, но опитите са били неуспешни.

Американските специални служби са разкрили нов начин за пренасяне на експлозиви на борда на самолетите, пише "Газета.Ru". Според изданието, терористите са успели да разработят технология, която им позволява да маскират взривните вещества в преносимите електронни устройства. Така ситемата за сканиране на багажа може да бъде преодоляна и вероятно именно заради това, САЩ забраниха преди време в салона на самолетите да се пренасят по-големи електронни устройства, допълва изданието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени