Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велислава Дърева: Изненадана съм от високия резултат на БСП на изборите

Снимка: БГНЕС
Изненадана съм от удвояването на гласовете и депутатите, от високия резултат на БСП. Това каза в "Нещо повече" Велислава Дърева.

ГЕРБ тръгна с бонус около 700 000 души държавна и общинска администрация. Непрекъснато говорим за продажба на гласове. Хората се страхуват да не изгубят работата си, пазят си хляба, смята Дърева.

БСП беше обвинена в немислими неща. Казаха, че била агресивна и уплашила електората. Беше й приписан антиевропеизъм, че иска да извади България от ЕС. Пропагандната машина на ГЕРБ съчини сюжет, при който ще нахлуят руски танкове, ако БСП вземе властта.  

Случи се нещо интересно - Турция загуби българските избори. "Америка за България" също изгуби българските избори заради трите десни партии, за които се обърквам, добави Дърева.

България изгуби своя суверенитет. Беше превърната в територия за обезлюдяване и разграбване. Социалната политика се срина при управлението на ГЕРБ. Борисов се държи като васал, това е унизително поведение на ГЕРБ пред евробюрократите, каза още Дърева.

Повтаря ни се, че сме малка държава и от нас нищо не зависи. Ако човек си повтаря, че е малък, той ще бъде жалък.

БСП категорично ще бъде в опозиция, потвърди и Велислава Дърева.

Цялото интервю с Велислава Дърева можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна