Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Във водещото заглавие на британския "Индипендънт" са отправените от САЩ заплахи за предприемане на нови действия, ако ООН не успее да реагира на използването на химическо оръжие в Сирия. 
"Гардиън" цитира думите на американския президент Доналд Тръмп, че атаката в Идлиб променя вижданията му за Асад и отношението му към режима в Дамаск. Тръмп заявява, че когато убиваш невинни деца, това прекрачва много, много линии

Гръцкият в. "Етнос" информира, че Европейската комисия снощи е потвърдила, че на срещата в Брюксел между гръцкия икономически екип и европейските институции е постигнато съгласие по ключови въпроси, което може да доведе до значителен напредък на срещата на министрите на финансите от страните в еврозоната в Малта.        
В. "Катимерини" определя цялата ситуация около договарянето като "игри с огъня". Вестникът коментира, че премиерът Ципрас е предприел рискован ход, като е поискал от председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който посети Атина, свикване на извънредна среща на върха за Гърция.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени