Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Основна тема на чуждестранните издания са изстреляните от САЩ ракети по позиции на сирийската армия. За първите си 77 дни от мандата Тръмп предприе повече действия срещу Асад, отколкото Барак Обама за осем години на власт, пише "Дейли Експрес" и напомня, че този ход се е случил малко, след като Русия предупреди Съединените щати да не извършват въздушни удари срещу режима на президента Асад.
Президентът Доналд Тръмп заяви, че е наредил да бъде извършен „военен удар“ срещу летището, от което е започнала атаката с химически оръжия в Сирия, пише "Гардиън".
Тръмп е уточнил, че тези удари са в „интерес на националната сигурност“ на Съединените щати и е призовал всички „цивилизовани страни“ да спрат кръвопролитията и убийствата в Сирия.
Управляващата Партия на справедливостта и развитието злоупотребява с религията с цел да привлече повече поддръжници за гласуване с "да" на предстоящия референдум в Турция, пише опозиционният вестник "Сьозджу". Използват всякакви аргументи, свързани с религията. Окачваха плакати на джамиите, организираха митинги в дворовете на джамиите. А сега искат гласове в името на Аллах, констатира вестникът.
Под заглавие "Под дамоклевия меч на безизходицата" гърцкият вестник "Вима" пише, че днес в Малта финансовите министри от еврозоната ще търсят решение на гръцкия проблем, а на масата стоят предложения за компромис между правителството в Атина и кредиторите. Коментарът на Еврокомисията бил, че германският финансов министър е оптимист за скорошно решение на гръцкия казус. Според изданието германският канцлер Ангела Меркел била уверила Ципрас, че работи за разрешаване на проблема на днешната среща на Еврогрупата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени