Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

"Ню Йорк Таймс" посочва, че атаките от вчера срещу коптите-християни в Египет подронват репутацията на президента на страната ген. Абдeл Фатах ас-Сиси и могат да се отразят зле на туристически сектор.

Борис Джонсън не следва да бъде външен министър, ако не се ползва с доверие, за да отиде в Москва и да води разговори относно Сирия, коментират критиците му след като той отмени среща с руския си колега Лавров, пише вестник "Индипендънт".

Международният говорител на Шотландската национална партия, цитиран от изданието, задава въпроса защо Джонсън няма да реализира визитата, след като американският държавен секретар Рекс Тилерсън ще разговаря с руската страна в сряда.

Бившият лидер на Либералдемократите лорд Кембъл от Питънуийм окачестви решението на Джонсън като "груба грешка". В отговор от "Даунинг стрийт" 10 обвиниха критиците на Джонсън в политиканстване.

За да избегне търговска война със САЩ, Китай предлага отстъпки, е водещото заглавие на "Файненшъл таймс" след срещата между китайския и американския президент. Лондонското издание акцентира върху договорения план от 100 дни и коментира, че Си Цзипин е обещал достъп до китайските финансови пазари, но САЩ трябва да работят върху икономическите си отношения с Пекин. Налагането на високи мита срещу Китай би означавало Вашингтон сам "да се простреля в крака", допълва финансовият ежедневник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени