Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров приключи участието си в Маракеш още в първия кръг

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира от сериите АТР 250 в Маракеш (Мароко). Дебютното участието на първата ни ракета на африканска земя няма да запомни с нищо особено, след като  отстъпи с 4:6, 6:1, 1:6 пред бившия световен номер 5 Томи Робредо.

В първия сет шампионът от 2013 година Робредо постигна пробив в седмия гейм и запази аванси си до края, за да поведе в резултата след 6:4. Втората част беше съвсем различна и в нея хасковлията спечели подаването на своя противник във втория и в шестия гейм, изравнявайки след 6:1. Третият сет започна слабо за Димитров, той допусна пробиви във втория и в шестия гейм и регистрира поражение с 1:6.

В следващия кръг Томи Робредо ще се изправи срещу французина Беноа Пер, който по-рано в четвъртък срази с 6:2, 6:2 Раду Албот  (Молдова).

Опитният 34-годишен Робредо, който заема 385-о място в световната ранглиста, има три победи в четири срещи срещу Григор Димитров.

Следващото състезание на клей за Григор Димитров и турнира от сериите  "Мастърс" в Монте Карло, където той най-вероятно ще бъде девети поставен в основната схема.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени