Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс пристига на посещение в Южна Корея, за да обсъди редица военни възможности за справяне с нарастващата агресия на Северна Корея, посочва The Telegraph. Американският президент Доналд Тръмп вече определи Пхенян като "проблемен" и изпрати Пенс в Сеул в момент, когато има подозрения, че Северна Корея подготвя шесто ядрено изпитание.
Британският министър на външните работи Борис Джонсън призова Северна Корея  да престане да поставя международната сигурност под риск и да спазва резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, пише "Дейли експес".
"Ние стоим заедно с международните партньори, изпращайки ясен сигнал, че Северна Корея трябва да прекрати намеренията си за придобиване на ядрено оръжие", добавя още Джонсън, цитиран от "Дейли експрес".
"Дейли телеграф" съобщава, че британският министър на външните работи е предложил на Русия сделка, за да се сложи край на сирийската криза. След химическата атака в Хан Шейхун, за която Западът обвинява силите на режима на Башар Асад, подкрепяни от Москва, Борис Джонсън отмени планирана визита в руската столица.      
В статия в британското издание той предупреждава, че САЩ могат да нанесат още удари в Сирия. Джонсън нарича сирийският президент "свръхтерорист" и "отровен" и казва, че британски учени са анализирали проби от жертвите на атаката в Сирия и те са били положителни за зарин или за подобна на зарин субстанция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна