Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново безредици на френски стадион

Снимка: sportal.bg
  Срещата от първенството на Франция между Бастия и Лион не завърши, след като безредиците станаха неконтролируеми и от съображения за сигурност беше взето решение за прекратяване на срещата.

От Френската футболна лига обясниха, че на по-късен етап ще се съобщи кога този мач ще бъде доигран.

  Още началото на мача беше отложено с 55 минути заради нахлуване на публиката на Бастия на терена по време на загрявката. Мемфис Депай и Матийо горгелен са играчите, които пострадаха най-много в първото нахлуване на запалянковцитне от групировката Бастия-1905.

  След това мачът започна, но проблемите продължиха в края на първото полувреме, когато отново фенове на корсиканския отбор Бастия нахлуха на терена, а първи беше нападнат вратаря Антони Лопеш. Те нападнаха с последния съдийски сигнал на рефера Амори Делерю, а в помощ на нападнатия вратар се притекоха съотборниците му и резервите на Лион, както и някои от полицаите.

  В масовото меле се включиха и стюарди, но не беше ясно коя страна те заемат- на приятелите си от трибуните или на реда. Един от охранителите е бил разпознат на камерите как удря защитника на Лион Муктар Диакаби. След това вече беше взето решение срещата да не се доиграва.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени