Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спартак" Москва с Ивелин Попов докосва титлата в Русия

Снимка: Sportal.bg

Българският национал Ивелин Попов игра 74 минути за Спартак (Москва), който спечели дербито на руското първенство срещу Зенит с 2:1.

Спартаковци вървят уверено към първата си титла от 16 години насам, след като поведоха с 11 точки пред съперника си от този мач. Спартак има 54 след 23 кръга, ЦСКА е на 2-о място с 44, а Зенит на 3-ата позиция с 43.

  Попов беше заменен от парагвайския си колега Лоренсо Мелгарехо, след като хвърли много усилия и в атака, и в защита.

  Куинси Промес откри резултата в 21-ата минута за Спартак, а Артьом Дзюба изравни за Зенит в 66-ата. Александър Самедов донесе успеха на домакините в 80-ата минута, въпреки че през второто полувреме гостите от Санкт Петербург владееха повече топката и имаха превъзходство в атаките.

  Това беше и първа победа за Спартак на свой терен над Зенит от 10-и ноември 2013-а година, а с тази победа те имат вече поредица от седем мача без поражение.

    Михаил Александров единствен беше на терена за Арсенал (Тула), който падна тежко 0:3 на собствен терен от Локомотив (Москва). Ситуацията за домакините се влоши в 36-ата минута, когато Федерико Расич си извади два бързи жълти картона и остави своите 10 на терена. Локомотивци търпеливо изчакаха своя шанс и в 53-ата минута излязоха напред чрез Мануел Фернандеш. В рамките на 4 минути от 74-а до 78-ата бразилците Майкон и Ари оформиха крайния резултат.

    След второто поредно поражение Арсенал Тула е на предпоследната 15-а позиция с 18 точки, а на 1 пред тях е Оренбург. Локомотив вече е 5-и с 34 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени