Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хъл Сити" и "Суонси" продължават битката за оцеляване във Висшата лига

"Хъл Сити"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на "Хъл Сити" и "Суонси" продължават битката си за оцеляване във Висшата футболна лига на Англия, след като в двубои от 34-ия кръг постигнаха домакински победи с по 2:0 над тимовете на "Уотфорд" и "Стоук Сити" съответно. В същото време "Мидълзбро" почти изгуби шансове за оставане в елита, след като допусна тежко поражение с 0:4 като гост на "Борнемут".

На "КС Стейдиъм" в Хъл домакините имаха тежка задача, след като в 25-ата минута загубиха централния си нападател Омар Ниас заради директен червен картон. Въпреки това играчите на Марко да Силва стигнаха до трите точки през втората част с голове на Лазар Маркович и Сам Клукас. Маркович отбеляза с удар от близка дистанция след чудесна контраатака в 62-рата минута, а девет по-късно Клукас оформи крайното 2:0 със зрелищен шут от воле от над 25 метра, намерил горния десен ъгъл на вратата на Уотфорд.

"Суонси" пък стигна до победата с по гол във всяко едно от полувремената. Фернандо Йоренте отбеляза първия гол в 10-ата минута, когато засече центриране от корнер на Гилфи Сигурдсон. "Стоук" получи отличен шанс да изравни резултата в 68-мата минута, когато Джердан Шакири бе съборен в наказателното поле на домакините и главният съдия Майкъл Оливър отсъди дузпа. Марко Арнаутович обаче стреля с всичка сила над напречната греда. Само две минути по-късно обаче "Суонси" стигна до втори гол. Том Керъл отправи удар от около 25 метра, който се отклони от крака на Джо Алън и прехвърли вратаря на "грънчарите" Джак Бътланд.

На "Дийн Корт" в Борнемут домакините разгромиха с 4:0 падналия духом тим на "Мидълзбро". Джошуа Кинг вкара още във втората минута, а в 16-ата Беник Афобе покачи на 2:0 след група грешка при изнасянето на топката от страна на гостите. Положението на "Мидълзбро" се усложни допълнително в 20-ата минута, когато Гастон Рамирес получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко на терена. През втората част "Борнемут" стигна до нови два гола, дело на Марк Пю и Чарли Даниелс.

В последния мач за днешния ден "Уест Хем" и "Евертън" завършиха 0:0 в Лондон. В класирането "Евертън" се изкачи на шестото място с 58 точки, докато "Уест Хем" е 13-и с 38. "Хъл Сити" е на 17-о място с 33 точки, "Суонси" на 18-о с 31, а "Мидълзбро" е на 19-а позиция с 24.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна