Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фиорентина" с трите точки срещу "Интер" в луд мач

"Фиорентина"-"Интер"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Фиорентина" се наложи над гостуващия "Интер" с 5:4 в голов трилър от 33-ия кръг на италианското футболно първенство. С успеха домакините събраха 55 точки и се утвърдиха на осмото място, само на точка зад "Интер", който записа пети пореден мач без успех в калчото.

Уругваецът Матиас Весино изведе "виолетовите" от Флоренция флорентинци напред в средата на първото полувреме, след като засече отблизо добро подаване от ляво на Хървойе Милич. Гостите стигнаха до обрат с два бързи гола до почивката. Иван Перишич изравни след асистенция на Антонио Кандрева в 29-ата минута, а пет минути по-късно при контраатака Мауро Икарди направи 2:1 след извеждащ пас през центъра на Жоао Марио.

"Фиорентина" получи отлична възможност да изравни в началото на втората част, но Самир Ханданович спаси удара на Федерико Бернардески от дузпа в 52-ата минута, отсъдена за нарушение на Данило Д'Амброзио срещу Кума Бубакар. Давиде Астори все пак направи 2:2 десетина минути по-късно с глава след центриране от корнер на Борха Валеро. В следващата атака домакините поведоха. Валеро подаде триково към Весино, който с удар по тревата от 20 метра преодоля Ханданович.

Последваха два бързи гола на Бубакар с удари от наказателното поле и всичко изглеждаше решено в 79-ата минута при 5:2. Интер не се предаде и Икарди намали след пас на Перишич от ляво в 88-ата минута, а в началото на добавеното време аржентинецът оформи хеттрика си с глава след подаване от корнер на Кандрева.

Гостите можеха да стигнат и до сензационно изравняване след нов корнер малко по-късно, но ударът на Марсело Брозович беше избит от голлинията от Астори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени