Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите на участниците в конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет 2017"

Довечера в Първо студио на БНР ще се състои концертът-церемония по награждаването на участниците в 48-ото издание на конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет 2017". 

Тази година 13 нови песни бяха допуснати до финала на конкурса с най-дългогодишна традиция в българската поп и рок музика. Песните бяха избрани сред 65 нови заглавия, а сред изпълнителите и авторите, освен известни имена, има и много дебютанти и млади музиканти. 

Довечера ще станат ясни лауреатите на наградата "Пролет 2017". На победителите ще бъде присъдена статуетка и 3000 лева. Носителите на втората награда ще получат 2000 лева. Ще има награда за дебют, награда на музикалната журналистическа гилдия, а наградата на слушателите ще бъде осигурена от Българското национално радио и това е продуциране на песен. С най-голямо вълнение се очаква наградата, която ще даде шанс за участие в престижния фестивал "Евросоник-Нордеслаг" в Грьонинген, Холандия, догодина. Миналата година за тази награда се пребори групата "Der Hunds".

Началото е в 19.30 часа, входът е с покани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна