Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) елиминира "Байерн" (Мюнхен) и е на финал за Купата на Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) победи като гост "Байерн" (Мюнхен) с 3:2 в полуфиналите на турнира за купата на Германия и се класира за финала, който ще се играе на 27 май в Берлин.

"Жълто-черните" направиха много силен мач, който нямаше нищо общо с поражението с 1:4 от същия съперник само преди няколко седмици и поведоха още в 19-ата минута чрез Марко Ройс, който се възползва от безумна грешка в центъра на отбраната на „Байерн“. Десет минути по-късно домакините изравниха чрез централния бранител Хави Мартинес, който засече с глава центриране от корнер. Вина за гола има и вратарят на гостите Роман Бюрки, който можеше да се намеси много по-добре при изстрела на испанския национал.

Четири минути преди края на първата част и другият централен защитник на „Байерн“ се разписа за 2:1. Матс Хумелс се бе включил в атака и получи пас по земя от съотборника си Франк Рибери и с точен удар в долния десен ъгъл на Бюрки изведе домакините напред в резултата. През втората част обаче „Борусия“ намери сили не само да изравни, но и да стигне до пълен обрат, най-вече благодарение на младата си френска звезда Усман Дембеле. Плеймейкърът центрира по перфектен начин към непокрития Пиер-Емерик Обамеянг в 69-ата минута, за да може габонецът с глава да направи резултата 2:2, а само 5 минути по-късно самия Дембеле с ювелирно изпълнение с левия крак матира Свен Улрайх за трети път в мача.

В спора за трофея „Борусия" (Дортмунд) ще срещне тима на „Айнтрахт“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени