Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светозар Гледачев: Няма значение кой ще е финансов министър

Светозар Гледачев:
Снимка: колаж Радио Пловдив

Няма значение кой ще е финансов министър, защото досега Горанов изпълняваше не своята собствена програма, а тази на ГЕРБ, но това е съвсем логично и нормално, каза в интервю за предаването 'Преди всички" по програма "Хоризонт" финансовият анализатор Светозар Гледачев:

Правилният път е този към повдигането на Брутния вътрешен продукт на страната, тоест нарастването му. Хората трябва да разберат, че с прякото увеличаване на доходите никога нищо не се е постигало. От последното увеличение на минималните работни заплати е имало почти нулево влияние върху самото забогатяване на ниските маси.

Правилният път е този към реформите, добави още Гледачев:

Който направи реформи, ще падне от власт, но той ще остане в историята като Тачър, като Рейгън. Това правителство няма да може да направи това, даже мисля, че няма и да се опита, а истината е проста. Хората искат доходи, но трябва да разберат, че преди това доходите трябва да се заработят.Заработването става по няколко начина. Трябва да има справедливост в съдебната система, условия за работа на бизнеса, честни правила на играта .

Цялото интервю със Светозар Гледачев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна