Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Токин: Ако Каракачанов и Симеонов отидат в правителството, парламентарната група става неуправляема

Може би най-голямата изненада, ако е вярно, е Екатерина Захариева като външен министър и Цецка Цачева като правосъден. Това каза в предаването "Преди всички" журналистът Тодор Токин в коментар на евентуалния състав на новото правителство преди оповестяването му:

Похвално е, че ще има само по двама заместник-министри. Тройната коалиция имаше 74 заместник-министри. Представяте ли си каква бюрокрация и каква тежка администрация беше това.

Бойко Борисов ще бъде осмият премиер на България с три мандата, уточни Токин.

В анализ на отношенията между коалиционните партньори и разпределението на постове в кабинета Тодор Токин открои един от рисковете:

Голямото опасение е, че ако наистина и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов отидат в правителството, парламента групата става изключително неуправляема. Големите авторитети ще отидат в правителството, а в парламента ще остане единствено Волен Сидеров.

Служебният кабинет нито пречеше, нито помагаше, с едно изключение – грандиозните чистки в Министерството на отбраната, отбеляза още Токин. Безпрецедентен случай, по думите му, е служебно правителство да определя какви самолети трябва да закупи България.

Цялото интервю на Диана Дончева с Тодор Токин и обобщението на Мария Филева за тиражираните имена на министри чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени