Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байко Байков: Първите задачи пред министъра на туризма са добре известни от няколко години

Туристическият сезон ще бъде силен, но това е благодарение на геополитическата обстановка

Снимка: БГНЕС

Първите задачи пред министъра на туризма са добре известни от няколко години. Това каза в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Байко Байков, председател на Асоциация на Българските туроператори и туристически агенти (АБТТА):

Това, което ние сме идентифицирали като проблеми, като мерки, които се явяват изключително спешни, отдавна сме ги поставили на вниманието на министър Ангелкова, така че нейният екип е запознат с това. Надявам се да откликне и да промени този тренд в българския туризъм, който ни позиционира в неблагоприятна посока по отношение на туристическите пазари в света и в Европа.

Сезонът ще бъде силен, но това е благодарение на геополитическата обстановка. допълни още Байков:

Трендът е неблагоприятен, защото ние се отдалечаваме от развитите туристически пазари, заемаме все по-задни позиции в различни класации, които са свързани с управление на туристическия продукт, с устойчивост на държавната политика в сферата на туризма, в нивото на публичните услуги. В много от пазарите, в които ние разчитаме да имаме позиция, всъщност ставаме все по-неизвестни. В електронния маркетинг ние не съществуваме като дестинация. Това е проблем, който се задълбочава от 10 години. Той е на национално и на регионално ниво. Ние сме го дефинирали в най-различни формати и форуми и този проблем трябва да се реши незабавно.

Цялото интервю с Байко Байков можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна