Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозе Моуриньо: Приоритетът "Лига Европа" е добре обмислено решение

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на футболния "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо заяви, че отдаването на приоритет на "Лига Европа" е добре обмислено решение. Английският отбор приема довечера "Селта" (Виго) в полуфинална среща-реванш с аванс от 1:0 от първия мач. Ако стигне до спор за трофея "Манчестър Юнайтед" ще се изправи срещу победителя от двубоя между "Аякс" и "Лион", а ако вземе купата, ще си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон.

Ситуацията беше проста - имахме 17 мача за седем седмици с 16 налични футболисти. Невъзможно беше да се борим на всички фронтове. Затова не става въпрос за риск, а за просто решение, базирано на здравия разум, коментира португалският спец.

Манчестърци загубиха няколко основни играчи през април заради травми, в това число голмайстора на отбора Златан Ибрахимович и защитника Маркос Рохо. "Манчестър Юнайтед" никога не е печелил "Лига Европа" или предшественика на турнира - Купата на УЕФА.

Да се класираме за финала ще бъде много важно, защото ще имаме възможност да вземем единствения трофей, който клубът никога не е печелил. Днес ще направим това, което правим от началото на сезона, а то е да се борим здраво, каза той.

Ако не се класираме за Шампионската лига, значи не сме достатъчно добри, за да играем в Шампионската лига. Смятам, че даваме всичко от себе си, а когато правиш това, няма проблеми. Едва ли има по-мотивиран човек от мен, който да иска да победи в четвъртък, каза още португалецът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна