Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

История с мирис на „Бензин“

БНР Новини
Башар Рахал и Дарина Маринова в студиото на програма „Христо Ботев“.
Снимка: Кирчо Стоичков

По-малко от седмица остава до премиерата на новия български игрален филм „Бензин“. Първи ще го гледат варненци – на 16 май. Варна е и градът - снимачна площадка на новия български екшън. Работата по филма продължила доста години.
От 19 май филмът тръгва по кината в София и в цялата страна.
Тъкмо зрителите сами ще се убедят дали „Бензин“ е една екстремна история с високи скорости и изгорели газове, както подсказва интуицията ни при проверка на актьорския състав или е хубава любовна история, както хрисимо твърди режисьорът пред медиите.
„Бензин“ е кинорежисьорски дебют за Асен Блатечки. Той е и в ролята на главния герой – Дим. Другите актьори, ангажирани в проекта, са Калин Врачански – Радо, Лиляна Станилова – Люси, Снежана Макавеева – Никол, Веселин Калановски – Роман и Башар Рахал – собственик на автоморга. Но единствено режисьорът-дебютант си знае как е спечелил интереса на холивудския актьор Майкъл Медсън и на Съли Ерна – фронтмена на хевиметъл-групата Godsmack, за да участват и те във филма. Факт е, че Майкъл Медсън и Съли Ерна наистина участват.
А в момента актьорският тандем Асен Блатечки и Калин Врачански завършва едномесечното си турне с пиесата „Емигранти“ в различни градове на САЩ и Канада.
На добър час и свършили билети за „Бензин“!



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна