Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на родители от столично училище срещу стила на ръководене на директора

81 "СУ "Виктор Юго"
Снимка: Фейсбук

Денят на 81 "СУ "Виктор Юго" в София започна с протест на родители, които от известно време настояват за оставката на директора на училището Елена Налбантова. Те искат тя да бъде сменена и на мястото ѝ да бъде назначен нов директор с прозрачен и справедлив конкурс.

Родителите имат сериозни забележки за начина, по който Налбантова управлява училището и се отнася към децата и към учителите.

В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Николай Чадъров, председател на Училищното настоятелство, разказа за протеста:

Събрахме се около стотина родители. Имаше медиен интерес към протеста, който организирахме. Мисля, че трябваше да се чуе и нейната гледна точка, но за съжаление не чухме отговори на нашите въпроси. Идва ваканция и едно такова затихване би могло "да убие“ нашето училище. Това наистина се случва, защото преподаватели вече напускат училището, други декларират пред нас, че атмосферата е изключително тягостна. След протеста на децата, който беше преди два месеца, тези деца, които изказаха мнението си, бяха включени в една група за противообществени прояви. След това от съпруга на госпожа Налбантова, който оглавява един от просветните синдикати, чухме една много интересна и любопитна идея – да се върне оценката за поведение и тя да стане балообразуваща.

Цялото интервю с Николай Чадъров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени