Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Първата среща на Владимир Путин с новия френски президент Еманюел Макрон е тема на руския печат. Предстоящата днес среща вдъхва надежди за напредък в сирийското уреждане, отбелязва "Независимая газета". Според експерти на вестника Москва е готова на отстъпки в тази сфера. Срещата с Путин ще помогне на Макрон да демонстрира, че е независим от Брюксел, пише "Известия". За последен път Путин се канеше да посети Париж преди седем месеца, но анулира визитата след остра забележка от страна на Оланд, сравнил руските бомбардировки на сирийския град Алепо с "военни престъпления", припомня вестникът. Поканата на Макрон към Путин да посети Париж потвърди провала на политиката, целяща "да изолира" Русия, констатира "Взгляд".

Председателят на македонския парламент Талат Джафери съобщи, че е внесено предложение за състав на правителството и програмата на кабинета на Република Македония, съобщава "Утрински весник". Джафери е насрочил заседанието на парламента за избор на правителството за вторник 30 май. "Утрински весник" съобщава, че мандатоносителят Зоран Заев е обявил министрите, които са подкрепени от Централния комитет на Социалдемократическия съюз на Македония. Заев предлага за министър на отбраната Радмила Шекеринска, за министър на вътрешните работи Оливер Спасовски, за министър на външните работи Никола Димитров.

Петнайсет инвестиционни проекта са готови за строеж на нови хотели в цяла Гърция, пише атинския вестник "Катимерини". Хотели от по четири и пет звезди ще се строят на Халкидики и по островите Скиатос, Кос, Корфу и Милос. "Прото тема" цитира публикация на германския "Ханделсблат", в която се твърди, че тази година в Гърция се очакват рекорден брой туристи и че те ще достигнат 30 милиона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени