Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зинедин Зидан: Оставам още една година в „Реал“

Зинедин Зидан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Зинедин Зидан, треньорът на „Реал“ (Мадрид), заяви след финала с "Ювентус" (4:1): „Реал“ стана първият клуб в историята, който успява да спечели Шампионската лига два пъти подред. А освен това станахме европейски клубни шампиони за 12-и път изобщо. Така че това е един особен ден за нас. Но в първенството беше някак по-различно, защото и там сме първи, но след 38 мача.

Искам да поздравя всеки един футболист и нашият велик клуб. Постигнахме успеха с много работа. Дори и не съм мечтал в един сезон да станем първи и в Примера, и в Шампионската лига. Бъдещето ни ли? Сега е нужно да се насладим на момента. След това да си починем и започваме да се готвим за новия сезон.

Благодарен съм и на съдбата, и на ръководството, че имам шанса да тренирам тези велики футболисти. Много съм щастлив, иска ми се да танцувам. И в това си чувство съм задължен на Реал Мадрид. Тук съм у дома си, сърцето ми принадлежи на този велик клуб.

На никого не му се е получавало да защити трофея си, а ние го направихме. Исторически ден за всички, които принадлежат на мадридското семейство. А следващият сезон ще бъде още по-труден. Ще трябва да играем и да тренираме с мисълта, че отново трябва да сме първи в Шампионската лига. Но показахме, че имаме невероятен отбор и можем да празнуваме вече. Няма да ви убеждавам, че през целия си живот ще бъда в „Реал“. Но имам договор за още една година и за момента мисля да го изпълня.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна