Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Британските медии коментират резултатите от предсрочните парламентарни избори в страната. Консерваторите спечелиха, но не успяха да си осигурят достатъчно подкрепа за мнозинство в парламента.

Тереза Мей гледа към бездната след изборната катастрофа, коментира "Таймс". Изданието допълва, че тя трябва да разчита на милостта на своя кабинет, противниците в партията си и десетимата депутати от съюзническата Юнионистка партия от Северна Ирландия, за да сформира правителство на малцинството.

"Индипендънт" отбелязва, че договореното правителство между консерватори и "Демократичната юнионистка партия“, ще донесе "сигурност" на Великобритания. Изданието цитира думите на Тереза Мей след аудиенцията при Кралица Елизабет II. Лидерът на торите заяви, че има "силни връзки" между двете партии, а също така се извини на всички консерватори за загубата на изборите.

Традиционните гръцки алкохолни напитки като ракията, узото и ципурото привличат все повече гърци, пише "Катимерини". Причината е, че те са по-евтини за тези, които имат финансови проблеми заради кризата. Наскоро направени проучвания сочат, че по-евтиният алкохол става по-предпочитан сред алкохолиците в страната, отбелязва изданието. Според Гръцкия център за мониторинг на зависимостите през 2015 г. ципурото и ракията са предпочитана напитка за близо една трета от страдащите от алкохолна зависимост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени