Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Формулата на щастливия и здравословен живот

БНР Новини
Бойка Каламова
Снимка: личен архив

Своя автограф в рубриката „Радиоавтограф” ни остави Бойка Каламова, геолог и известен рефлексотерапевт. Завършва геология в Минно-геоложкия университет в София. Минералите са нейната голяма любов. Обича да микроскопира и да решава ребусите кой минерал се е образувал пръв, кой след това го е заместил и кой атом е заел мястото на необходимия в кристалната решетка и по този начин е променил цвета и други качества на първоначалната структура.
Така Бойка започва своето пътуване в загадъчния свят на минералогията, историчната геология, геохимията и геофизиката. Докато е по майчинство се докосва отблизо с китайската медицина и сменя рязко своята професия - навлиза в дълбините на рефлексотерапията. Работата й с китайския енергиен масаж помага на хора с много тежки заболявания. Тя е истински професионалист и е щастлива, когато пациентите й се чувстват добре.
Трудно ли се постига баланс в работата и в живота, кое е най-вълнуващото пътешествие и как любовта на внуците променя, може да чуете от разговора на Виолета Димитрова с Бойка Каламова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна