Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятото идва с музика - 30 безплатни концерта само на "Градина"

Алис Франсис - суинг, соул, хип-хоп и дъбстеп е музикалната комбинация на лятото

Алис Франсис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Алис Франсис ще бъде от първите, които ще пеят на плажа на къмпинг "Градина" - още на 24 юни. В специално интервю за Радио София певицата с убийствен глас, в чиито вени тече румънска и танзанийска кръв, разказва за новия албум на своята група. България е част от голямото им турне, което започна от скандинавските страни и сега продължава "малко по на юг", за да стигне и до Източна Европа.

Алис със своето трио ще представи новия си албум "Electric Shock", който се "ражда" по време на предишното им (наистина голямо) турне, продължило почти 3 години и отвело ги из целия свят, включително и до големи сцени редом с Алиша Кийс, Ерика Баду и Пъблик Енеми. "Обичаме да "попиваме" от различни култури...например от Африка си донесохме различни изключително интересни ударни инструменти, чийто звук добавихме в албума" - разказва Алис Франсис от Кьолн, където я открихме за това интервю.


Иначе в него така характерният за Алис и компания електро суинг е комбиниран не само със соул и джаз, но и с хип-хоп, дъбстеп ("аз съм модерно градско момиче" - каза през смях Алис). Получава се страхотен летен микс, доказателство за това е вторият сингъл от албума, който може да се определи и като мото на цялата музикална история - "Too Damn Hot". Такъв е и гласът на Алис Франсис - чуйте.


Ако пък искате да я чуете на живо, имате тази възможност на 24 юни на плажа на къмпинг "Градина", при това безплатно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени