Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стамен Белчев: Изиграхме много силни 30 минути преди почивката

Стамен Белчев
Снимка: cska.bg

Старши треньорът на футболния "ЦСКА-София" Стамен Белчев заяви, че е много доволен от минутите след 15-ата до края на първото полувреме в снощната контрола с "Карабах" (Азербайджан), спечелена от армейците с 5:2.

"След първите 15 минути изиграхме следващите 30 като едни от най-силните по време на лагера. Това казах и на момчетата на полувремето, че точно така искам да ги виждам - пълен контрол върху мача, да имаме скорост, да използваме фланговете. И мисля, че го видяхме през по-голямата част от второто полувреме, а и реализирахме красиви голове".

Попитан дали "ЦСКА-София" е играл с очертаващия се титулярен състав, Белчев отказа да приеме такова твърдение. "Всеки един футболист на ЦСКА има титулярно място, стига да покаже, че е готов за това и да демонстрира постоянство. Имаме 20 титуляри, а не титуляри и резерви. Днес смятам, че се представихме по-добре от гледна точка на ефективността. По принцип не можем да бъдем безгрешни, но трябва да намалим пропуските в играта си до минимум. Надявам се грешките ни да бъдат по-малко, или поне по-малко от тези на противника. Все пак футболът е игра на грешки", каза треньорът.

Белчев похвали и гостуващите запалянковци на отбора, които създадоха истинска мачова атмосфера преди, по време и след мача. "Благодаря на феновете, които ни подкрепиха. Надявам се, че ще ги зарадваме с най-доброто, което можем да дадем. Смятам, че вече сме готови за новото първенството", завърши Белчев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна