Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС настоява за строги мерки срещу нападението над медици

Снимка: БГНЕС
Драконовски мерки срещу нападателите над медици поискаха от Българския лекарски съюз (БЛС). Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" председателят на Лекарския съюз д-р Венцислав Грозев:

Наказанието трябва да бъде прилагано така, че да има превантивен характер към цялото общество. Това деяние е криминализирано още през 2013 година. До каква степен то има последици от българския съд, това е друг въпрос. Наказанието, което законотворецът е предвидил, е от една до пет години, а дали това е достатъчно или не, според мен - не чак толкова. За нас най-важно е да бъде прилагано с цялата му строгост, в цялата му пълнота. Вчера имахме среща и с главния прокурор Цацаров, като инициативата за тази среща беше от негова страна. Даже той конкретно и ясно предложи някои мерки, които би трябвало да бъдат предприети.

Истината е, че българските болници са лесно достъпни както в смисъла на Закона за достъп до здравеопазване, така и като съвсем физическо присъствие на всякакви лица. Това не е проблем от вчера. Смята се, че там може да се влиза по всяко време, при всякакви обстоятелства, по всякакви желания,
допълни още д-р Грозев.

Цялото интервю с д-р Венцислав Грозев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна