Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваният за нападението срещу д-р Гагова отказва да съдейства на разследващите

Снимка: БГНЕС

Задържаният за нападението срещу доктор Албена Гагова в болница "Шейново" Владимир Стоянов за момента отказва да съдейства на разследващите. Младият мъж направил няколко опита да се скрие от полицията след инцидента. Пред "Хоризонт" началникът на Първо районно полицейско управление в София комисар Георги Хаджиев разказа, че Стоянов е с няколко присъди, а в момента срещу него се водят две досъдебни производства. За първи път от полицейското управление, където се води разследването по случая, обявиха нови подробности около бруталното нападение.

На 1 юли 2017 година е получен сигнал в дежурната на Първо районно от колегите от Пето РПУ, че в болница ИСУЛ е отишла за преглед акушер-гинеколог от "Шейново". Веднага дежурната оперативна група се насочи към болницата. Д-р Гагова от болница "Шейново" споделила, че след нанесения удар в лицето е изпаднала в безпомощно състояние, по-скоро санитарката, която я е намерила, е коментирала това. Предприети са веднага оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е установен извършителят на престъплението. Престъплението може да се характеризира като нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице – разказва комисар Георги Хаджиев.

Стоянов е променил външността си часове след нападението, вероятно за да се укрие от полицията, добави комисар Хаджиев:

Колеги от Трето районно задържат лицето в абсолютно променен външен вид. Според свидетелските показания по време на извършване на престъплението той е бил с коса, а когато го задържат, той е с избръсната глава. Отказва всякакво съдействие по разследването.

Цялото интервю с комисар Георги Хаджиев можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна