Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия поиска помощ от страните-членки за издирването на вандалите от протестите в Хамбург

| обновено на 11.07.17 в 12:45
Хайко Маас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас поиска помощ от всички страни-членки на ЕС за залавянето на вандалите от Хамбург. При протестите по време на срещата на Г-20 миналата седмица там бяха ранени над 500 полицаи и бяха нанесени щети за десетки милиони евро.

Имаме снимки и видеозаписи на онези, които са рушили и нападали полицията. Имаме нужда от помощта на колегите си от ЕС, за да идентифицираме и арестуваме нарушителите, написа германският министър на правосъдието в обръщение до свои колеги. Хайко Маас е помолил министрите на правосъдието в ЕС да се погрижат писмата за издирване на хулиганите и заповедите за ареста им да се обработват с предимство.

В Хамбург в предварителен арест са задържани вече 51 души. Сред тях има граждани на Германия, Франция, Италия, Русия, Швейцария, Холандия и Австрия. Хамбургската полиция състави специална комисия, която да се занимава с безредиците по време на срещата на Г-20. Политици в Германия поискаха заради хаоса в Хамбург ЕС да създаде база данни с леви екстремисти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна