Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лукойл Академик“ срещу австрийци или португалци в Европа

Шампионът „Лукойл Академик“ ще срещне победителя от двойката между „Капфенберг Булс“ (Австрия) и „Бенфика“ (Португалия) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига по баскетбол, отреди тегленият в Мис (Швейцария) жребий. При успех в последния кръг на пресявките „Лукойл“ ще има тежка задача срещу един от литовските представители в турнира – „Ювентус“ (Утена).

Победителят от този поток ще се включи в  група „А“, в която попаднаха отборите на „Монако“, „Апоел Олон“ (Израел), „Мурсия“ (Испания), „Енисей“ (Красноярск), „Динамо“ (Сасари), „ЕВЕ Баскетс“ (Германия), а последният участник в групата ще бъде още един квалификант, определен измежду „Соколи“ (Македония), „Калев“ (Естония), „Фехервар“ (Унгария) и „Пинар Кършияка“ (Турция).

Квалификационната борба в турнира започва с мачове на 19 и 21 септември. Вторият кръг, в който ще играе и „Лукойл“, е на 24 и 26 септември, а евентуалните срещи с „Ювентус“ ще се играят на 29 септември и 2 октомври. Двубоите от груповата фаза на турнира стартират на 10 октомври.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна