Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитник на "Славия" пред трансфер във "Фиорентина"

Валери Божинов игра и за "Фиорентина"
Снимка: БГНЕС

Талантливият млад защитник на футболния отбор на "Славия" Петко Христов е във Флоренция и в близките часове ще премине медицински прегледи, като най-вероятно това ще се случи в събота сутринта. Това твърди популярният италиански журналист Джанлука ди Марцио, който следи изкъсо трансферите на Апенините и по света.

Италианският "Фиорентина" е приел условията на „белите” и е готов да купи таланта. Двата клуба са постигнали пълна договорка и остава само Петко да уточни условията си. По последни информации обаче, още два италиански тима плюс руски и германски също са уведомили "Славия", че са в състояние да платят цената, поставена от най-стария столичен клуб. 

Роденият през 1999 година защитник е сред основните играчи на "Славия" вече втори сезон, както и на юношеския национален отбор до 19 години, който това лято участва на европейското първенство в Грузия. Братът-близнак на Петко - Андреа, също е футболист на "белите" от "Овча купел". Двамата стартират в школата на "Левски", откъдето се местят в "Славия".

Петко Христов може да стане вторият българин, който ще играе с екипа на "Фиорентина" след Валери Божинов. Нападателят бе привлечен от „виолетовиете” благодарение на Пантелео Корвино, който в момента е спортен директор на тима.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени