Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добавката за стаж и опит няма да се премахва

| обновено на 20.07.17 в 11:41
Снимка: БТА

Надбавката за стаж и професионален опит, известна като клас "прослужено време", няма да бъде премахвана. Това е уверил лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" премиерът Бойко БорисовПо настояване на двата синдиката днес се проведе среща при министър-председателя, на която беше обсъдено настояването на бизнеса тази добавка към възнагражденията да отпадне. На срещата е присъствал и вицепремиерът Валери Симеонов, който преди дни застана зад аргументите на работодателите, но днес изрази съжаление, че е подкрепил идеята допълнителното заплащане добавката за стаж и опит да бъде премахнато.

Седмица след изказаното лично мнение в подкрепа на настояването на бизнеса Валери Симеонов каза:

Преценям, че това беше грешка, да кажа какво е моето лично мнение, защото то се прие едва ли не като позиция на правителството – няма такава тема.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че от премиера Борисов са дадени ясни гаранции, че добавката няма да се премахва. Това не фигурира в управленската програма, която се подготвя:

Очакваме в приоритетите на кабинета за следващите 4 години да видим ясна визия за увеличение на доходите на българите, на тези, на които плаща кабинетът, посочи Димитров.

Президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов подчерта, че след тази среща с Борисов и Симеонов той е по-голям оптимист: 

Казахме си много неща честно, искрено и откровено. Някои от тях не бяха от най-приятните, но хубавото е, че се познаваме и работим не от вчера.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени