Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов обеща постоянно полицейско присъствие в пловдивската Шекер махала

Всички приоритети на "Обединени патриоти" са в програмата на правителството, каза още Симеонов

| обновено на 03.08.17 в 18:16
Снимка: БТА
Държавата обеща постоянно полицейско присъствие в пловдивската Шекер махала. Ще бъде премахната част от незаконните постройки, обеща вицепремиeрът Валери Симеонов пред живеещи в района, които се оплакаха и от денонощен шум от махалата.

Още в понеделник Симеонов ще разговаря с кмета на Пловдив и с районния кмет на квартал "Тодор Каблешков", където преобладава ромското население.

Вицепремиерът не се притеснява от евентуалната реакция на жителите:

Въобще не ме интересуват реакциите на когото и да било. Ще се реагира незабавно за шумна музика, за шумни тържества, които тормозят и нарушават обществения ред.

Една от потърпевшите разказва:

Надстроява се, заселват се, музика, през нощта са тъпани...

Емил Вълков, началник "Обществен ред" в пловдивския район Север, обобщи, че Общината постоянно взема мерки, но резултатът не е видим:

Резултатът е нулев, защото преливаме от пусто в празно. Със сито вода носим, тъй като по безотговорен начин се хвърлят и складират отпадъци.

Всички приоритети на "Обединени патриоти" са в приетата от правителството Програма за управление, каза вицепремиерът Валери Симеонов. На първо място той посочи повишението на доходите, пенсиите и реформата в социалното подпомагане:

Пенсиите, вече е реализирано в рамките на първите два месеца първото повишение. Следващата година, след преработка на инвалидните пенсии, както и анализиране на възможностите на бюджета ще бъдат индексирани останалите пенсии, сега не мога да ви кажа точно в какъв размер. Социалните помощи, както знаете, също ще се дават само срещу гарантирано посещаване от децата на семействата, които получават на училище, също срещу заетост ще се дават социалните помощи. Нашите задачи, които са старите ни наши приоритети, това са за патриотичното възпитание, за повече родолюбие в образованието.

В управленската програма до 2021-ва година не са посочени сроковете за изпълнение на приоритетите.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Цветелина Стоянова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна