Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБ купува Енергийната борса за 5,2 млн. лева

| обновено на 15.08.17 в 16:37

Енергийната борса ще бъде придобита от Българската фондова борса (БФБ) за 5,2 милиона лева. От БФБ уточняват, че първите 4 милиона лева ще бъдат платени при сключването на договора, а останалите на три равни вноски.

Смяната на собствеността на енергийната борса няма да промени оперативната й работа, заяви за "Хоризонт" директорът на дружеството Константин Константинов. Той припомни, че продажбата на компанията е с цел изпълняване на изискванията на Европейската комисия. За да се приключи сделката, трябва да има одобрението на Брюксел и решение на Общото събрание на Българската фондова борса, която е новият собственик на енергийното дружество, допълни Константинов. 

Дълбоко се надявам смяната на собствеността да бъде само формално спазване на ангажиментите , които БЕХ пое пред ЕК, знаете, там БЕХ се ангажира да отдели собствеността на енергийната борса, за да не бъде тя част от енергийния холдинг.


Преди седмица кабинетът разреши сделката да стане чрез пряко договаряне при начална цена на активите, определена от лицензиран оценител.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна