Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Пазарджик откри фалшиви документи за регистрация на автомобили

Иззети са фиктивни фактури за продажба на МПС

Снимка: МВР

Голямо количество фалшиви документи за първоначална регистрация на автомобили са открити при акция на полицията в Пазарджик. Операцията е проведена под наблюдението на Районната прокуратура.

В хода на операцията са проверени пет търговски помещения, използвани основно за сключване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС. Офисите са разположени близо до сградата на сектор ”Пътна полиция” в града.

Проверена била и автокъща, където са били открити множество бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи. Полицейските служители са намерили и непопълнени бланки на френски регистрационни талони.

Установено е наличието на фактури - на хартия или в електронен вид, удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица. Иззети са преносими и настолни компютри и мултифункционални устройства.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж от Пазарджик. Работата по разследване и документиране на случая, както и за установяване на съпричастност на други лица към престъпната дейност продължава, съобщават от МВР. 



 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна