Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) начело в Бундеслигата след 2:0 срещу "Херта"

"Борусия" (Дортмунд)-"Херта"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) победи с 2:0 "Херта" (Берлин) и се изкачи на върха в класирането на германското първенство по футбол. "Жълто-черните" са равни по точки с "Байерн" (Мюнхен) и водят по голова разлика, като шест пункта след първите два кръга има и "Хамбургер" след петъчното 3:1 срещу "Кьолн".

Пиер-Емерик Обамеянг даде аванс на "Борусия" в 15-та минута, когато засече центриране на Нури Шахин, който сам се разписа за крайното 2:0. Турският халф вкара с воле от границата на наказателното поле в 57-та минута. Роберт Левандовски вкара два гола в рамките на три минути през второто полувреме за победа на "Байерн" (Мюнхен) с 2:0 срещу "Вердер" (Бремен) в мач от втория кръг на германското първенство по футбол. Полякът беше точен в 72-та и 75-та минута за 14-ия пореден успех на баварците срещу този съперник.

"Байерн", който беше с Мануел Нойер на вратата си за първи път от месец април насам, излезе на върха в класирането в Бундеслигата благодарение на головете на Левандовски. Той вкара първия с пета след пас на Кингсли Коман, а след това стреля между краката на защитник и вратаря на "Вердер" за крайното 2:0 в полза на шампионите.

"Байер" (Леверкузен) продължава да бъде без победа в Бундеслигата, след като завърши наравно 2:2 срещу "Хофенхайм". "Аспирините" повеждаха на два пъти чрез Вендел (32-а минута) и Карим Белараби (49), но гостите изравняваха с голове на Андрей Крамарич (47) и Марк Ут (70).

Също при 2:2 завърши мачът между "Аугсбург" и "Борусия" (Мьонхенгладбах). Денис Закария (7) и Оскар Венд (30) направиха пълен обрат в полза на гостите след гола на Алфред Финбогасон в началните секунди, но Серхио Кордова все пак вкара минута преди края на редовното време за Аугсбург.

Холгер Бадщубер донесе първата победа на "Щутгарт" в Бундеслигата, след като се разписа в 53-та минута за крайното 1:0 срещу "Майнц", а "Волфсбург" се наложи с 1:0 срещу "Айнтрахт" (Франкфурт) с гол на Даниел Дидави в 22-та минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени