Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сряда президентът Румен Радев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е част от делегацията на президента

На 20 септември около 19.00 часа българско време държавният глава Румен Радев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН. Водената от него делегация заминава за участие в 72-та сесия на Общото събрание на световната организация. В Ню Йорк Радев ще има и среща с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Международната сигурност и противодействието на тероризма са сред темите, които министърът на външните работи Екатерина Захариева ще обсъжда на срещите си в Ню Йорк. Министър Захариева е част от делегацията, ръководена от президента. Захариева ще разговаря със свои колеги от Азия, Близкия Изток и Северна Африка, Латинска Америка и Европа.

За съжаление, всяка година казваме: "труден период, труден период", но сега наистина е, и това, което се случва в Северна Корея. Радвам се, че Съветът за сигурност единодушно успяха да приемат новите санкции, острата резолюция. Ще се обсъжда също така и реформата. Знаете, от години се говори за реформата в ООН, и в институцията, и в мисиите, които има. Ще има много срещи там и изобщо мотото е: "Стабилност, сигурност и мир", каза министър Захариева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна